Nieuws

Nieuwe systeemverbeteraars in ons netwerk!

De social enterprise beweging groeit in volle vaart, wat onder andere te zien is aan de radicale systeemverbeteraars die zich aansluiten als lid bij Social Enterprise NL. De afgelopen maanden hebben 9 sociale ondernemingen zich toegevoegd aan ons netwerk en wij stellen ze graag aan je voor!  

Gepubliceerd op 15 juli 2024

Subul benut technologie om mensen met een vluchtelingenachtergrond en gemarganiliseerde gemeenschappen betekenisvol werk te bieden. Met geavanceerde automatisering en AI verbindt Subul talenten met wereldwijde techbedrijven. Subul maakt de tech-industrie inclusiever en rechtvaardiger, en geeft iedereen een eerlijke kans op werk. 

GUZO Koffie heeft als missie om banen in Ethiopië te creëren. Hierbij zorgt het bedrijf dat alles wat zij doen de economie helpt en het land gezonder maakt. GUZO exporteert koffie vanuit Ethiopië waardoor de handelsbalans daar verbetert en het land een grotere ‘taart’ heeft om te verdelen. 

Sorgh & Hoop zorgt ervoor dat iedereen snel, duurzaam en gezond Surinaams kookt en meer weet over de multiculturele Surinaamse samenleving, want bekend maakt bemind. Hiernaast ondersteunt het bedrijf projecten voor vrouwen en kinderen in Suriname, heeft het duurzame verpakkingen en worden producten gemaakt op een sociale werkplaats. 

MeetMeals is een platform dat je verbindt met lokale thuiskoks, waar je heerlijke en gezonde zelfgemaakte gerechten uit verschillende culturen kunt bestellen! Door bij MeetMeals te bestellen support je niet alleen de lokale koks, maar ga je ook voedselverspilling tegen. 

Flaske zet zich gepassioneerd in voor het verminderen van plastic afval en een duurzamere toekomst. Door het ontmoedigen van wegwerpbekers en flesjes, helpt Flaske de plasticsoep te bestrijden. Hierom biedt Flaske mooie bekers, verpakkingen en andere te gekke duurzame producten aan om hun missie te bereiken. 

GoodGiving heeft als missie om de promotionele markt te ontpullen door vooral zakelijke belevenissen aan te bieden en geschenken van merken met echte impact. Good Giving bestrijdt hiermee de overconsumptie en wegwerpcultuur binnen de promotionele branche door een goed alternatief aan te bieden. 

Perspektief Acedemie staat met een team van toegewijde zorgprofessionals klaar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een vaste plek op de arbeidsmarkt. Zij geloven dat werk een belangrijke basis is voor iedereen en streven daarom naar een inclusieve arbeidsmarkt. 

New Weave verduurzaamt de vloerkledenindustrie met gerecyclede én regenereerbare vloerkleden. Zij streven naar een circulaire toekomst en pakken de significante negatieve impact die de vloerkledenindustrie momenteel heeft op mens en milieu aan met hun mooie en eerlijke producten. 

AC de Branderij is een koffiebranderij waar de puurheid en echtheid van de koffiebonen centraal staat. De sociaal onderneming zorgt met koffie voor eerlijke handel en meer betaald werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Ben jij ook geïnteresseerd om aan te sluiten bij het grootste Nederlandse netwerk van sociaal ondernemers? Bekijk dan snel wat een lidmaatschap jou te bieden heeft. 

Lees meer over ons lidmaatschap 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •