Met een zelf ontworpen XL 3D printer kan vanPlestik vergeten afvalstromen omzetten in unieke nieuwe producten. Zo redden zij het plastic van het grondstoffencrematorium.

Sam van Til, vanPlestik

vanPlestik

Met een zelf ontworpen XL 3D printer kan vanPlestik vergeten afvalstromen omzetten in unieke nieuwe producten. Zo maakt vanPlestik van oude afgedankte klerenhangers een nieuwe bloempot, stoel of gitaar. Op deze manier wordt de wereld tegelijkertijd een beetje mooier én schoner.

Doordat er steeds meer kunststof producten worden geproduceerd ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Ook in Nederland wordt een groot deel van de kunststof producten nog steeds niet gerecycled. Het wordt simpelweg verbrand of verkocht aan het buitenland.

Gemotiveerd om de waarde van gerecycled kunststof te laten zien en te bewijzen dat een circulair business model mogelijk is, ontwerpt vanPlestik haar eigen producten. Deze zijn onder andere verkrijgbaar in de vanPlestik webwinkel.

In samenwerking met een bedrijf/opdrachtgever worden specifieke afvalstromen geïnventariseerd en geanalyseerd. Er wordt onderzocht en getest welke soorten kunststof in de afvalstroom geschikt zijn voor het recycle proces. Gekeken wordt naar de eigenschappen, kwaliteit en printbaarheid van het kunststofafval. Vervolgens wordt in samenspraak met de opdrachtgever een product ontworpen, van een uniek kunstobject tot een in serie geproduceerd consumentenproduct. vanPlestik begeleidt het hele proces van idee tot nieuw product.

Meer weten?

Trefwoorden

  • 3D printing
  • ·
  • Plastic
  • ·
  • VanPlestik
vanPlestik

Branche

  • Retail

Impactgebied

  • Circulaire en duurzame productie

Vestigingsplaats

Ouderkerk aan de Amstel

Sluit je aan bij hét netwerk van sociaal ondernemers!

Social Enterprise NL biedt o.a. ondersteuning bij het vinden van financiering, het in kaart brengen van jouw maatschappelijke impact en het aanscherpen van je marketingstrategie.