Gosse Bijlenga, Operator
Lekker Brood
Lekker Brood is in 2012 ontstaan uit de ambitie om gewoon lekker brood te maken en verkopen. Lekker Brood wilde een gedegen tegenhanger zijn op supermarktbrood en brood van grote bakkerijketens. Die ambitie is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerde bakkerij met meerdere verkooppunten in Nederland. Iedereen kan bij deze spots onze ambachtelijke broden kopen, maar je kunt ze ook tegenkomen bij restaurants, hotels, natuurwinkels en strandtenten.
De duurzame ambitie reikt verder. Naast het gebruik van duurzame grondstoffen, heeft Lekker Brood mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betaald in dienst om zo bij te dragen aan een duurzame arbeidsketen. Een deel van de medewerkers was niet in staat om zelfstandig een baan te vinden of te behouden. Bij Lekker Brood in de bakkerij is er wel ruimte voor mensen met lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele of psychische aandoeningen.
Meer weten?
Trefwoorden
- ambacht
- ·
- bakker
- ·
- bakkerij
- ·
- bio
- ·
- biologisch
- ·
- den haag
- ·
- Duurzaam
- ·
- lekker brood
- ·
- sociaal ondernemen
Branche
- Horeca & voeding
Impactgebied
- Arbeidsparticipatie
- ·
- Circulaire en duurzame productie