Joep Langen, oprichter Koeckebackers
Koeckebackers
Sommigen van ons waren langdurig werkloos. Anderen deden niet waar ze écht gelukkig van werden. Allemaal hebben we het roer omgegooid. Nu bakken we bijzonder goeie koeck. Met de hand.
Joep Langen en Marien Meurs deelden dezelfde drijfveren; plezier maken, geld verdienen en maatschappelijke impact hebben. In 2014 besloten zij daarom hun baan op te zeggen en te starten met Koeckebackers.
Koeckebackers houden van echte koeck. Daarom maken zij hun koecken met de hand, op basis van recepten die ze zelf hebben ontwikkeld. Puur, zonder kunstmatige toevoegingen. Onversneden, dus. En heel erg vers.
Hoe lekker ook: die koecken zijn eigenlijk een smoesje. Want bij Koeckebackers draait het vooral om de medewerkers. Dat zijn jonge mensen die al een tijdje in de bijstand zaten, maar graag weer in beweging wilden komen. Gedurende negen maanden gaan ze op zoek naar hun talenten en valkuilen. Door workshops, reflectiebijeenkomsten en coachingsgesprekken leren medewerkers vooral zichzelf te zijn.
Daarmee is deze koeck lekker én goed. Wat wil een mens nog meer!?
Met dank aan de fotograaf Anko Stoffels en www.outoffocus.nl
Meer weten?
Trefwoorden
Branche
- Horeca & voeding
Impactgebied
- Arbeidsparticipatie
- ·
- Voedseltransitie & natuurbehoud