De eerste stop was bij de Chocolatemakers in de Hemhavens van Amsterdam. Enver Loke en Rodney Nikkels namen ons mee in het productieproces van hun chocolade. Zij hebben de zorg voor de…

Op werkbezoek bij 3 sociale ondernemingen in Amsterdam

Share this page:

De eerste stop was bij de Chocolatemakers in de Hemhavens van Amsterdam. Enver Loke and Rodney Nikkels namen ons mee in het productieproces van hun chocolade. Zij hebben de zorg voor de gehele keten, van teelt tot reep, op zich genomen om te voorzien dat dit eerlijk, veilig en met zo min mogelijk uitstoot gebeurt.
 
Het werkbezoek vervolgde zich langs de fabriek van Roetz-Bikes. Hier combineert Tiemen ter Hoeven de circulariteit van de fietsenproductie met de inclusiviteit van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij staan onder leiding van Ellen Heeres die zich als directrice van de Stichting Roetz Bikes hard maakt voor de leerweg van deze werknemers.
 
Tot slot brachten we een bezoek aan Fawaka OndernemersschoolMaaike Irizarri van Suchtelen and Thiëmo Heilbron ontwikkelen hier lesprogramma’s, modules en zomerscholen gericht op duurzaam ondernemerschap en inclusiviteit. De programma’s zijn voor kinderen vanaf de basisschool tot en met het voortgezet onderwijs en MBO. Hier sloot tevens fractievoorzitter van D66 Amsterdam Reinier van Dantzig aan.