Systeem op de schop is de podcast over sociaal ondernemen, de impact economie en alles wat daarbij komt kijken. De host Stefan Panhuijsen, mededirecteur van…

Nieuw: de podcast Systeem op de Schop

Share this page:

Systeem op de schop is de podcast over sociaal ondernemen, de impact economie en alles wat daarbij komt kijken. De host Stefan Panhuijsen, mededirecteur van Social Enterprise NL, en co-host Willemijn Verloop, medeoprichtster van Social Enterprise NL, gaan op zoek naar nieuwe inzichten en voorbij de standaardverhalen.

In de podcast gaan ze in gesprek met ondernemers van onder andere Fairphone, Roetz Bikes, De Correspondent and Refugee Company. Welk systeem nemen zij op de schop? Hoe werkt dat, wat gaat goed en wat niet? Welke dilemma’s komen zij tegen? Systeem Op De Schop is een podcast met inhoudelijke gesprekken met sociaal ondernemers, maar ook met politici, investeerders, beleidsmakers, wetenschappers en corporates.

Vanaf 15 januari 2021 is de eerste aflevering van de podcast te beluisteren via Apple and Spotify. In de eerste aflevering blikt Willemijn Verloop terug op het ontstaan van de social enterprise beweging. Wat is er van de originele ideeën terecht gekomen? Op welke overtuiging is ze teruggekomen? Welke gesprekken met politiek Den Haag staan haar nog bij? En ze kijken vooruit naar de verdere ontwikkeling van de beweging, de sleutelrol van grote bedrijven hierin en bespreken ze de toekomst van impact investeren.