Bekijk bovenstaande video om het ochtendprogramma terug te kijken. Plenair ochtendprogramma  Het plenaire gedeelte begon met een welkomstwoord van Stefan Panhuijsen, directeur Social Enterprise NL…

Dit was het Social Enterprise Overheidscongres 2021

Share this page:

Bekijk bovenstaande video om het ochtendprogramma terug te kijken.

Plenair ochtendprogramma 
Het plenaire gedeelte begon met een welkomstwoord van Stefan Panhuijsen, directeur Social Enterprise NL en dagvoorzitter. Vervolgens was er een sterke bijdrage van Jeroen Joon, voorzitter stuurgroep City Deal Impact Ondernemen en wethouder Apeldoorn, die aangaf zich te gaan inzetten om de beweging van impact ondernemerschap nog groter te gaan maken. Hierna volgde een key note en Q&A van Sander Heijne, auteur Fantoomgroei. Sander betoogde dat we naar een economie toe moeten waar maatschappelijke waarde centraal staat. Na de bijdrage van Sander volgde een pitch van social ondernemers Marieke Hillen (Wijkpaleis) en Jelte de Jongh (Leeruniek). Hierop was er een panel met Marieke Hillen, Sander Heijne, Jeroen Joon en Robert van der Zwan (ministerie van EZK). Het plenaire ochtendprogramma werd afgesloten met een muzikale noot van Maarten van Veen (de Reisgenoot).

‣ Jeroen Joon over het belang van impact ondernemers en de City Deal

,

‣ Sander Heijne over waarom sociaal ondernemers cruciaal zijn voor de nieuwe impact economie

,

Online deelsessies
Na het plenaire programma volgden verschillende deelsessies. Binnen enkele dagen komen de deelsessies op deze pagina te staan om terug te kijken. 

Dit waren de thema's van de deelsessies:

‣ Krachtige wijken en buurten
Marieke Hillen van het Wijkpaleis vertelt in deze sessie waarom een fysieke plek voor bewonersbedrijven zo belangrijk is voor de missie: leefbare buurten en wijken. In gesprek met Kristel Jeuring van LSA bewoners, de organisatie voor (ondernemend) bewonersinitiatief, bespreken ze welke rol de gemeente Rotterdam heeft gehad in de totstandkoming van het Wijkpaleis. Begonnen als een klein zomerinitiatief in het park, uitgegroeid tot een ondernemende broedplaats waar duidelijk wordt bijgedragen aan de zelfredzaamheid van buurtbewoners.