Buy Social is het programma van Social Enterprise NL dat bouwt aan de impacteconomie door van maatschappelijk inkopen de standaard te maken. Dit doen we door sociale ondernemingen te verbinden aan bedrijven en overheden. Via onze Buy Social Market laten we inkopers in heel Nederland het aanbod van sociale ondernemingen zien. Met ons netwerk en onze evenementen inspireren we MKB’ers, overheden en bedrijven om duurzame keuzes te maken.

For social entrepreneurs

Sociaal ondernemers die zijn aangesloten bij Social Enterprise NL en zich richten op de B2B markt, kunnen zich kosteloos aansluiten bij Buy Social.

  • Op het platform vind je onder andere de Buy Social Market waar sociale ondernemingen online hun producten en diensten promoten. Zo zijn sociale ondernemingen zichtbaar en vindbaar voor inkopende organisaties.
  • Daarnaast ontwikkelen we workshops in samenwerking met de Buy Social partners, zoals over aanbestedingen en corporate readiness. Op deze manier kunnen sociaal ondernemers zich professionaliseren en zich klaarmaken voor een bredere afzetmarkt.
  • Samen met Buy Social partners organiseren we pitch events waar sociaal ondernemers een podium krijgen om hun aanbod te pitchen aan inkopende organisaties. Met deze evenementen brengen we vraag en aanbod samen en stimuleren we nieuwe samenwerkingen.

Voor inkopende organisaties

Buy Social richt zich op alle Nederlandse inkopers, van groot tot klein, van overheid tot het hele bedrijfsleven. Met als doel om kennis en inspiratie te delen zodat elke inkoper invulling kan geven aan de MVO & MVI doelstellingen van zijn/haar organisatie. Door diensten en producten af te nemen van sociale ondernemingen dragen bedrijven en instellingen bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en vergroten zij hun positieve impact op de samenleving.

Het Buy Social partnernetwerk

Bedrijven en overheden sluiten zich aan bij het Buy Social Partnernetwerk om hun maatschappelijke ambities mede te realiseren via inkoop. Het partnernetwerk is een kennis- en leernetwerk waar onder andere best practices en ervaringen worden gedeeld.

  • Buy Social biedt haar partners een actueel en breed overzicht van innovatieve sociale ondernemingen die een match kunnen zijn met de eigen duurzaamheidsambities;
  • Buy Social ondersteunt haar partners bij matching met deze sociale ondernemingen;
  • Buy Social biedt een podium voor inspirerende voorbeelden van inkoopsamenwerkingen met sociale ondernemingen op events en op social media;
  • Buy Social organiseert eens per kwartaal een partnerbijeenkomst waar partners tips en ervaringen uitwisselen;
  • Partners kunnen hun deelname aan Buy Social gebruiken in hun in- en externe communicatie.

Leer Buy Social beter kennen via:

Bedrijven en overheden sluiten zich aan bij het Buy Social Partnernetwerk om hun maatschappelijke ambities mede te realiseren via inkoop. Het partnernetwerk is een kennis- en leernetwerk waar onder andere best practices en ervaringen worden gedeeld.

De Buy Social LinkedIn pagina

Leer Buy Social beter kennen via