‘Kom op voor de kwetsbare gebieden’ klinkt de oproep van 15 burgemeesters over de problemen van armoede en achterstanden die zich blijven opstapelen. BewonersBedrijven in…

1 miljoen euro voor sociale buurten en sterke gemeenschappen

Share this page:

‘Kom op voor de kwetsbare gebieden’ klinkt de oproep van 15 burgemeesters over de problemen van armoede en achterstanden die zich blijven opstapelen. BewonersBedrijven in deze buurten nemen al initiatief en schuwen de problemen niet, maar ze kunnen het niet alleen. LSA Bewoners en Social Enterprise NL gaan daarom met de schenking van 1 miljoen euro de komende jaren werken aan het versterken van de lokale economie en het creëren van sociale, groene en veilige buurten in probleemwijken. Dit doen ze door een innovatief programma van training en support op te zetten voor de professionalisering van BewonersBedrijven.

AMSTERDAM, 24 maart 2021 – Er zijn grote zorgen over de probleemwijken in Nederland, met ruim één miljoen inwoners. Burgemeesters van 15 grote steden luidden onlangs al de noodklok dat de problemen van armoede en achterstanden zich maar blijven opstapelen en dat het kabinet echt actie moet ondernemen.[1] ‘Kom op voor de kwetsbare gebieden’ klinkt de oproep.

In steeds meer van deze buurten vind je gelukkig BewonersBedrijven die niet wachten en initiatief durven te nemen. Dit zijn ondernemingen in handen van bewoners, die met activiteiten en opdrachten een belangrijke bijdrage leveren aan de wijkeconomie. Zij maken van hun buurt een sociale, duurzame en inclusieve buurt. BewonersBedrijven schuwen de problemen niet die voor hen dagelijkse realiteit zijn en stropen de mouwen op om de crisis te lijf te gaan.

Met de schenking van €1 miljoen euro maakt de Nationale Postcode Loterij een fikse boost in gezonde en succesvolle ondernemende BewonersBedrijven mogelijk. Hierdoor kunnen LSA Bewoners en Social Enterprise NL de komende drie jaar werken aan een innovatief programma van training en support waardoor beginnende en ervaren BewonersBedrijven verder kunnen professionaliseren. Zo ontwikkelen de ondernemingen onder meer de expertise en vaardigheden die nodig zijn om duurzaam inkomsten te genereren en maatschappelijke impact te realiseren. Iedere wijk verdient immers een BewonersBedrijf!


[1] https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5218666/probleemwijken-corona-armoede-deltaplan