De Roze Bunker tackelt waste en bevordert de biodiversiteit door middel van de verkoop van limonade van reststromen.

Emile Corre, oprichter Roze Bunker

Roze Bunker

De fruitslagers van Roze Bunker brouwen siropen. Met elke smaak tackelen ze problemen, zoals (voedsel)verspilling en verwoestijning van akkers. Een krat frisdrank in een fles.

Met Roze Bunker maak je in een handomdraai een bewuste Nederlandse frisdrank. Water vervoeren is onzin in Nederland, in plaats daarvan zit er een hele krat frisdrank in één fles. Dat scheelt onnodige verpakkingen en transport. Met de Wilde IJsthee, Peer Bosmunt en Vlierbloesem draag je bij aan de biodiversiteit. Roze Bunker plant bomen, laat kruiden groeien langs akkerranden en werkt samen met biodinamische telers. De Citrus Basilicum, Framboos Laos en Gekke Bessen zitten vol ingrediënten die anders in de afvalcontainer zouden belanden. Verder staat Roze Bunker voor korte ketens, lokale sourcing en eerlijke prijzen. Geen single issues dus. De ingrediënten van Roze Bunker zijn waar mogelijk biologisch, maar in ieder geval altijd logisch.

Meer weten?

Keywords

  • Frisdrank uit de kraan
  • ·
  • Fruitslagers
  • ·
  • fruitsoda
  • ·
  • siroop

Branche

  • Horeca & voeding
  • ·
  • Productie & assemblage

Impactgebied

  • Circulaire en duurzame productie
  • ·
  • Voedseltransitie & natuurbehoud

Vestigingsplaats

Cullemborg

Join the network of social entrepreneurs!

Among other things, Social Enterprise NL offers support in finding funding, mapping your social impact and honing your marketing strategy.