Horeca & voeding

De Breek

De Breek

Op het diepste punt van Noord-Holland transformeren De Breek en Stichting Het Laagste Hoogtepunt als 1 sociale onderneming een historische molenplek tot een broedplaats voor betekenisvolle projecten. Vanuit deze plek worden erfgoed, landschap, voedsel, energie, kunst en educatie verbonden in concrete programma’s die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen van nu. De stichting ontwikkelt publieksactiviteiten zoals verhalenavonden,…

OASE

OASE

Bij OASE bouwen we aan een nieuw systeem waarin welzijn vooropstaat, in plaats van het eindeloos streven naar welvaart. OASE is een fysieke thuishaven voor nieuwe ideeĂ«n en perspectieven we creĂ«ren hier ruimte voor culturele programma’s waar experiment en ontmoeting centraal staan. Tijdens conscious clubbing, buurtmaaltijden of workshops ontmoet je nieuwe mensen, krijg je frisse…

Stichting KolenkitKoks

Stichting KolenkitKoks

Kolenkitkoks faciliteert ondernemerschap in de food sector, door betaalde praktijkervaring te bieden en getalenteerde thuiskoks mee te nemen in alles wat bij catering komt kijken. Van logo’s ontwerpen tot prijsberekening tot het opbouwen van een netwerk van opdrachtgevers. Wij zien hoeveel barrieres onze koks tegenkomen wanneer zij de stap uit de bijstand naar het ondernemerschap…

Pieter Pot

Pieter Pot

Pieter Pot strijd tegen eenmalig verpakkingsafval en voedselverspilling. Het is een online supermarkt die in heel Nederland boodschappen bezorgt in herbruikbare statiegeldpotten en plasticvrij producten tegen verpakkings- en voedselverspilling. Niemand houdt van (plastic) verpakkingen. Die voorkomen blijkt echter een uitdaging voor een groot deel van de consumenten. Pieter Pot maakt dit makkelijk door het mogelijk…

KAS Meeting-Eventlocatie

KAS Meeting-Eventlocatie

KAS versterkt arbeidsparticipatie door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken via werk- en leerplekken. Zo bouwen we samen aan een inclusieve en betrokken gemeenschap. In een duurzaam circulair gebouw (oud kantoorgebouw) creĂ«ren we een inclusieve ontmoetingsplek. Met hergebruik, circulariteit en arbeidsparticipatie maken we samen een positieve impact. De ondernemers achter KAS meeting &…

OOStaMO

OOStaMO

Why do we drink 90-99% water-actually just tap water-mixed with chemicals, packaged in plastic and transported with huge CO2 emissions? We source botanicals from farmers who are willing to take small steps toward sustainable practices. On the other hand, we make bags of botanicals so our customers can make their own drinks from tap water….

Gelukkige Groentes

Gelukkige Groentes

Gelukkige Groentes is een initiatief met 2 pluktuinen (in Malden en Ooij) waar op ecologische wijze groentes worden geteeld. Door onze wijze van lokale voedselproductie realiseren we een positieve bijdrage aan CO2-reductie, herstel van biodiversiteit, het verminderen van plastic afval en voedselverspilling. Naast het aanbieden van pluk-abonnementen verzorgen we cursussen over moestuinieren, organiseren we duurzame bedrijfsuitjes en een opleiding voor het starten…

TASTE BEFORE YOU WASTE

TASTE BEFORE YOU WASTE

Taste Before You Waste rescues surplus food in Amsterdam, turning it into delicious community meals and educational events. Through weekly dinners, workshops and free food markets we aim to serve conciousness on a platter. Taste Before You Waste is a non-profit foundation based in Amsterdam fighting food waste. We believe everyone has a role to…