Sandra van Houwelingen, CEO Sorgh & Hoop
Sorgh & Hoop
Sorgh & hoop is een sociale onderneming dat in 1994 gestart is als Rotterdams horecaconcept met een verhaal. Na 13 succesvolle jaren werd de expertise omgezet in een vegan Surinaamse kooklijn voor vegan, vlees, en visgerechten ingedeeld in Creoolse, Hindoestaanse en Javaanse keuken. Dit samen met een kook-cultuurboek met daarin de hoofdrol voor 3 Surinaamse tantes, hun cultuur. geschiedenis en eigentijdse recepten.
Sorgh & hoop is een sociale onderneming dat in 1994 gestart is als Rotterdams horecaconcept met een verhaal. Na 13 succesvolle jaren verkoopt Sandra de zaak en gaat door met haar missie en kennis en ervaring door het schrijven van een kook-cultuurboek met daarin de hoofdrol voor 3 Surinaamse tantes, hun cultuur, geschiedenis en eigentijdse recepten. Hierin ook de recepten van een Creoolse, Hindoestaanse en Javaanse kruidenpasta waarmee producten uit seizoen worden bereid. Op dringend verzoek maak ze van de kruidenpasta's een kant en klaar product en zet ze haar expertise om in een vegan Surinaamse kooklijn voor vegan-, vlees-, en visgerechten. Uniek hierbij is de indeling in de Creoolse, Hindoestaanse en Javaanse keuken met het motto authentiek smaken van daar bereid met producten van hier. De verpakking is zo duurzaam mogelijk, de producten zijn vegan en deels vegetarisch zonder schadelijke e-nummers en er wordt samengewerkt met een sociale werkplaats. Haar kooklijn is momenteel te koop bij 600 Jumbo's en een aantal Surinaamse en Aziatische winkelketens. Ook is ze benaderd en in gesprek met een aantal grote supermarkt ketens. Het uiteindelijk doel is nog meer investeren in ondernemerschap en onderwijs in Suriname en Nederland.
Meer weten?
Trefwoorden
- kooklijn
- ·
- missie
- ·
- Surinaams
- ·
- verhaal
Geen logo beschikbaar
Branche
- Horeca & voeding
- ·
- Retail
Impactgebied
- Voedseltransitie & natuurbehoud