Masterclass Buy Social: Europees aanbesteden

27 november 2024    
09:30 - 12:00

Waar

Circa, Amsterdam
Seineweg 2, Amsterdam, 1043 BG
Masterclass Buy Social: Europees aanbesteden
Op woensdagochtend 27 november organiseert Buy Social samen met haar partner De Nederlandsche Bank (DNB) een masterclass over publieke aanbestedingen. Want wat zijn nou de do’s en de dont’s en waar moet je op letten bij publieke aanbestedingen?

Inschrijven op publieke aanbestedingen
Door diensten en producten af te nemen bij sociale ondernemingen kunnen bedrijven en overheden hun impact vergroten en bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Impact is voor een groeiend aantal organisaties een belangrijk onderdeel van het inkoopbeleid. Grotere (semi)-publieke partijen zijn gebonden aan wet- en regelgeving, waar ook de sociaal ondernemer zijn weg in moet vinden.

De masterclass
Tijdens deze masterclass leer je hoe publieke aanbestedingen werken. Wat de wettelijke kaders zijn (het speelveld), hoe DNB zijn (inkoop)beleid inricht op Impact maken. Wat hun uitdagingen en successen daarin zijn.

In het eerste deel van de masterclass vertelt DNB meer over hoe publieke aanbestedingen werken, waar je ze kan vinden, marktconsultaties, hoe je meldingen aan kan zetten om de juiste aanbestedingen in je mail te krijgen, hoe je een aanbesteding kan screenen op geschiktheid voor jou, hoe je je in de kijker speelt. Waar kansen liggen voor samenwerkingen. Een goede dosis inhoud én praktijk dus.

In het tweede deel is er tijd voor vragen, inbreng van casuïstiek, ervaringen delen. Hierbij is DNB benieuwd naar de obstakels die jij ervaart en de mogelijkheden die jij ziet om inkopen bij sociale ondernemingen makkelijker te maken voor jouw potentiële klanten.

Praktische informatie
Wat: Buy Social Masterclass Inschrijven op aanbestedingen
Voor wie: Leden van Social Enterprise NL die op de Buy Social Market staan of B2B/B2G producten en/of diensten leveren
Wanneer: Woensdag 27 november 2024, 9:30 – 12:00 uur
Waar: Circa, Seineweg 2, Amsterdam, 1043BG
Aanmelden: Aanmelden doe je hier